GreenFamily News, vegan, Απογευματινό, Βραδυνό, Εορταστικά, Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

SONY DSC

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες βιολογικές ντομάτες (με τη φλούδα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού πουρέ πατάτας (2 μέτριες βιολογικές πατάτες)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βιολογικό μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού βιολογικό ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
  2. Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά του.
  4. Αδειάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι).
  5. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
  6. Παίρνουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  7. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρουμε αμέσως ζεστούς.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *