Βραδυνό, Καλοκαίρι, Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΒΙΟ

PATATOSALATA

Από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο, η πατάτα έχει σημαντική θέση στη διατροφή μας. Στην Ελλάδα την έφερε ο Καποδίστριας και από τότε την τρώμε βραστή, ψητή, πουρέ, πατατοσαλάτα, τηγανιτή κ.α.  Η βραστή ή μαγειρεμένη σε ατμό περιέχει λιγότερες από 140 θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ συγχρόνως εύκολα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού καθώς «χωνεύεται» πολύ αργά. Είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της καρδιάς και περιέχει κάλιο. Και μεις μαγειρεύουμε νηστίσιμη πατατοσαλάτα για απόλαυση και υγεία.
Υλικά: 4 πατάτες μεσαίες bio
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι bio (προαιρετικά) – 1 πιπεριά Φλωρίνης bio – 1 κρεμμύδι ξερό bio λευκό μεγάλο – 1 καλαμπόκι bio – 2 καρότα bio
ελαιόλαδο bio – ξύδι balsamico bioαλάτι Iμαλαϊων. Βράζουμε τις βιολογικές πατάτες και τις κόβουμε κύβους. Επίσης βράζουμε το καλαμπόκι και το καρότα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε την φρέσκια πιπέρια και το κρεμμύδι. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά στις πατάτες και προσθέτουμε λάδι,  ξύδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και  προσθέτουμε το γιαούρτι.  Αν θέλουμε βάζουμε  την σαλάτα μας στο ψυγείο να κρυώσει για λίγο, αλλιώς σερβίρουμε έτσι στολίζοντας με ένα μαρουλόφυλλο . Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *