Brunch στο σπίτι με μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για μικρούς και μεγάλους🍴
Πάμε να δούμε τα υλικά⬇️
- 200γρ. βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 βιολογικό αυγό 🥚
- 60γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βιολογική ζάχαρη ντεμεράρα
- αλάτι 🧂
- πιπέρι
- θυμάρι
- 100γρ. βιολογικό αλεύρι βρώμης
- 2 κ.γ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική Χ/Α
- βιολογική γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
- βιολογικό κατσικίσιο τυρί σε φέτες
Εκτέλεση🥣
Σε ένα μπολ ρίχνεις ένα – ένα τα υλικά εκτός από την γαλοπούλα και το τυρί και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνεις 1-2 λεπτά μέχρι να δράσει η σόδα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζεις 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνεις από το μείγμα και το βάζεις σε δόσεις στο τηγάνι, ψήνεις για 3-4 λεπτά. Πρόσεχε! Να αφήνεις κενό ανάμεσα στα pancakes για να μπορούν να απλωθούν.Γυρίζεις και από την άλλη πλευρά και ψήνεις 3-4 λεπτά.
Σερβίρεις ανάμεσα στις στρώσεις με γαλοπούλα σε φέτες και τυρί σε φέτες και σερβίρεις με ελαιόλαδο, βαλσάμικο και ντοματίνια ή ό,τι σου αρέσει.
Bon appétit😋