Green Chef, GreenFamily News, vegan, Καλοκαίρι, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Παιδί, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

Παραδοσιακή, Ελληνική, Βιολογική Φάβα

Ο Green Bio Chef εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι και μας αποκαλύπτει μια παραδοσιακή, Ελληνική συνταγή για την πιο βελούδινη, βιολογική φάβα που φάγατε ποτέ!!

Υλικά

 Εκτέλεση

  1. Βράζετε μισό λίτρο νερό και ρίχνετε μέσα τη φάβα.
  2. Μόλις βγάλει αφρό τη στραγγίζετε και την ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τη φάβα, το καρότο, και τη δάφνη.
  4. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι και προσθέτετε τα μπαχαρικά.
  6. Ανακατεύετε μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  7. Προσθέτετε το διαλυμένο κρόκο και ανακατεύετε καλά.
  8. Προσθέτετε το μίγμα στη φάβα και βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα για να αναμιχθούν τα αρώματα.
  9. Δοκιμάζετε και ρυθμίζετε τη γεύση που προτιμάτε προσθέτοντας αλάτι ή λίγα μπαχαρικά επιπλέον.
  10. Χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Τέλος, καραμελώνετε τα δύο ξερά κρεμμύδια με τον εξής τρόπο:

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ρίχνετε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και σωτάρετε σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας ταυρόχρονα και συνέχεια.
  2. Σε περίπου 10 λεπτά τα κρεμμύδια θα αρχίσουν να μελώνουν και να αποκτούν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα, τότε κατεβάζετε από τη φωτιά και ξεκινάτε το στήσιμο του πιάτου.
  3. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και συνοδεύετε με φέτες λεμονιού, λίγο μπούκοβο, και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *