Μεσημεριανό, Συνταγές

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

patates

Θα χρειαστούμε: 1/2 κιλό πατάτες bio3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο bioαλάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ζεσταίνουμε τη λαμαρίνα του. Βήμα 1. Κόβουμε τις πατάτες  σε μέγεθος όπως όταν τηγανίζουμε. Βήμα 2. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6΄-7΄, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Βήμα 3. Βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Πασπαλίζουμε με αλάτι τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά. Βήμα 4.Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα. Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.  Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Βήμα 5. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για περίπου 40΄ ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα. Καλή όρεξη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *