Πρωινό, Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΒΙΟ ΣΑΓΚΟΥΪΝΙΑ

ΣΑΓΚΟΥΪΝΙΑ

Τα βιολογικά πορτοκάλια περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και ιδιαίτερα το σαγκουίνι περιέχει ισχυρότατο συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών. Ενώσεις όπως πολυφαινόλες και φλαβανόνες σε συνδυασμό με την υψηλότατη δόση βιταμίνης C που περιέχεται στον χυμό από σαγκουίνι προστατεύουν καθημερινά τον οργανισμό μας από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών που παράγονται λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του καθημερινού στρες, του καπνίσματος κ.α. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού πορτοκαλιών που περιέχουν αυτά τα αντιοξειδωτικά σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, νοσημάτων και αλλοιώσεων του δέρματος κ.λπ.
Παράλληλα, στο σαγκουίνι περιέχονται σημαντικά ποσά φυλικού οξέος, μιας βιταμίνης που φαίνεται ότι προστατεύει ακόμη περισσότερο από τις καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα ενισχύει τις εγκεφαλικές και νευρολογικές μας λειτουργίες. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε μια ουσία που λέγεται λυκοπένιο, το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό. Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το φρούτο μπορεί να οδηγεί σε καύση του λίπους χάρη στα υψηλά επίπεδα ανθοκυανίνης που περιέχει. Η χρωστική αυτή ουσία, που χαρίζει στα σαγκουίνια το χαρακτηριστικό τους βαθύ ερυθρό χρώμα, έχει αντιοξιδωτική δράση, συμβάλλοντας στην πρόληψη νόσων. Ο χυμός του σαγκουινιού, φαίνεται ότι υπονομεύει την ικανότητα των λιποκυττάρων να απορροφούν το λίπος από τις τροφές και να το αποθηκεύουν ως ενέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *