ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ….

fruits-vegetables-mayΕίναι ευρέως διαδεδομένη η διατροφική αξία που έχουν τα βιολογικά φρούτα και τα βιολογικά λαχανικά καθώς αποτελούν σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμινών,  μετάλλων και ιχνοστοιχείων, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε να συμπεριλαμβάνονται βιολογικά φρούτα και βιολογικά λαχανικά στη διατροφή μας και ιδιαίτερα τα εποχικά καθώς έτσι προσλαμβάνουμε στο μέγιστο τα ευεργετικά συστατικά τους.

Επιλέγοντας βιολογικά φρούτα και βιολογικά λαχανικά είναι σίγουρο ότι έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα αφού αποφεύγουμε ουσίες όπως χημικά, ορμόνες και φυτοφάρμακα καθώς τα βιολογικά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργειες, όπου απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κάθε χημικού φυτοφαρμάκου – λιπάσματος και ορμόνης. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται οργανικές ουσίες, όπως η κοπριά, το άχυρο κ.ά.

Τον ομορφότερο μήνα της Άνοιξης, τον Μάιο μερικές από τις επιλογές που έχουμε όσον αφορά τα ελληνικά βιολογικά λαχανικά είναι : τα χόρτα (π.χ. αντίδια), το αγγούρι, οι πιπεριές, οι πατάτες, το κολοκυθάκι, το μαρούλι, η ρόκα, το παντζάρι, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ο αρακάς.

Ενώ οι επιλογές μας στα ελληνικά βιολογικά φρούτα είναι : αβοκάντο, κεράσια, μούσμουλα, φράουλες, φρέσκα πορτοκάλια, πεπόνια και μίνι καρπούζια.

TIP.  Φροντίζουμε το πιάτο μας να είναι πολύχρωμο για την όσον δυνατόν μεγαλύτερη πρόσληψη ευεργετικών συστατικών, καθώς βιολογικά λαχανικά και βιολογικά φρούτα με παρόμοια χρώματα, μας προσδίδουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X