Δυσανεξία, Μεσημεριανό, Προσφορές, Συνταγές

ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΚΗΣ

ΑΛΕΥΡΙ-ΦΑΚΗΣ

1 φλυτζάνι αλεύρι φακής bio,  2  φλυτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1/2 φλυτζάνι αλεύρι καρύδας,  1 κ.γ.  σόδα μαγειρική χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη,   1,5 κ.γ. αλάτι, 6 αυγά,   2 κουταλιές σούπας μέλι 3 κουτ. σουπ. βούτυρο καρύδας λιωμένο bio,  λάδι καρύδας, 1/2 φλυτζάνι νερό,  1 κ.γ. μηλόξυδο,  2 κουτ. σούπας ηλιόσποροι bio, 1/2 κ.γ. κύμινο σπόροι.

 Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα άλευρα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, το λιωμένο λάδι καρύδας, το μηλόξυδο και το νερό. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο και το κύμινο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50΄-55΄. Όταν βάλουμε βαθιά το πηρούνι στη ζύμη και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *