Μεσημεριανό, Φρούτα & Λαχανικά

ΡΙΖΩΤΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

rizoto-me-manitariaΜαγειρεύουμε εύκολο και γευστικότατο ριζότο, ιδανικό σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν γαρνιτούρα σε ψαρικά και κρεατικά. Και με ωραίο χρώμα για να το σερβίρετε σε μπουφέ. ΥΛΙΚΑ: 1 ποτήρι ρύζι ανάμεικτο biο – 3 ποτήρια νερό- λαχανικά ( καλαμπόκι bio, αρακά bio, φασολάκια bio), μανιτάρια bio – μισή κουταλιά γλυκού σκόρδο γρανουλέ  τριμμένο- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο bio ή μαργαρίνη- 1 κύβος λαχανικών χωρίς γλουτένη – αλάτι – πιπέρι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα λαχανικά, τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά, να τσιγαριστεί όλη η ποσότητα που βάλαμε. Μόλις το ρύζι τσιγαριστεί, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, το αλάτι και το πιππέρι. Αφήνουμε να αρχίσει να βράζει. Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο του σκεύους και παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Μπορούμε να κάνουμ διάφορες παραλλαγές στη συνταγή σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *