vegan, Αδυνάτισμα, Βραδυνό, Μεσημεριανό, Συνταγές

ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΡΥΔΑΣ ΒΙΟ

coconut-rice

Mαγειρεύουμε ρύζι με φρέσκια καρύδα νόστιμο, με εξαιρετικό άρωμα που προσφέρει γρήγορο κορεσμό. Το λίπος της καρύδας προέρχεται από το λαυρικό οξύ, το οποίο έχει αντιϊκές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. ΥΛΙΚΑ: 1 ψύχα καρύδας bio – 500 γρ ρύζι arborio bio – 3/4 κούπας από τα ακόλουθα: σταφίδα σουλτανίνα bio, κάσιους bio – 50 γρ κουκουνάρι bio – λίγο σαφράν ή Κρόκο κοζάνης – 4 κσ νερό ζεστό – περίπου 400 γρ γάλα καρύδας bio – 1/2 κγ μοσχοκάρυδο τριμ. – 1/2 κγ κόλιαντρο τριμ. – 3 κσ ελαιόλαδο bio, ή λάδι καρύδας bio – αλάτι και πιπέρι. Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν αρκετά τα κάσιους, την καρύδα κομμένη σε κομματάκια και τα κουκουνάρια. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε στο λάδι για 1-2 λεπτά το ρύζι μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σαφράν, το γάλα καρύδας και 5 κούπες βραστό νερό. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Λίγο πριν πιεί όλο του το νερό το ρύζι, προσθέτουμε τις σταφίδες και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σβήνουμε την φωτιά. Καλή επιτυχία!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *