Green Chef, GreenFamily News, vegan, Απογευματινό, Βραδυνό, Μεσημεριανό, Συνταγές

Σαλάτα με βιολογική τρίχρωμη κινόα

Σαλάτα με βιολογική τρίχρωμη κινόα

Σαλάτα με βιολογική τρίχρωμη κινόαO Green Bio Chef μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια πρωτότυπη σαλάτα με βιολογική τρίχρωμη κινόα! Μία υγιεινή επιλογή που τρώγεται ως σαλάτα αλλά & ως ελαφρύ, αλλά χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

1 βιολογικό αβοκάντο

200 γρ. βιολογική κινόα τρίχρωμη Green Family

8 βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα

100 γρ. βιολογική ρόκα

Ξύσμα και χυμός από 1 βιολογικό λεμόνι

Αλάτι, Πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

10 γρ. ξύσμα από φρέσκο βιολογικό τζίντζερ (πιπερόριζα)

10 γρ. βιολογικό σιρόπι σφενδάμου

200 ml βιολογικό ηλιέλαιο SABO

χυμό από 2 βιολογικά λεμόνια

2 κ.σ. βιολογική μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι να μαριναριστούν.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε καρέ μικρά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ μαζί με τη ρόκα.
  • Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι και τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά να βράσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί σουρώνουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και το αβοκάντο,
  • πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ : Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Σταδιακά ρίχνουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε επάνω από τη σαλάτα μας , ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Βάλτε την βιολογική κινόα στη διατροφή σας και πραγματικά θα σας ενθουσιάσει!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *