vegan, Απογευματινό, Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΣΑΛΑΤΑ ΒΙΟ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

σαλατα μαρουλι

Το κουδούνι χτύπησε και μαθαίνουμε στα παιδιά ότι από το καθημερινό τραπέζι δεν πρέπει να  λείπει ποτέ η σαλάτα με φρέσκα βιολογικά λαχανικά και όχι μόνο. Εμείς συνδυάσαμε ολόφρεσκα μαρουλάκια με νόστιμη κινόα και σπέσιαλ βινεγκρέτ. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ: 1 φλιτζάνι κινόα bio βρασμένη – 2 φλιτζάνια μαρούλι bio– 1 φλιτζάνι μαρούλι lolla rosso – 1 φλιτζάνι μανιτάρια bio κομμένα σε φέτες – 1 φλιτζάνι ντοματίνια bio ρομαλίνα, ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio – 4 κ. σ. βινεγκρέτ που θα την φτιάξετε με 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο bio, 1 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο bio, αλάτι Ιμαλαϊων και πιπέρι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΑΤΑΣ
Κόβουμε χοντρά κομμάτια το μαρούλι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι. Σωτάρουμε τα μανιτάρια πολύ ελαφριά με λίγο σκόρδο για το άρωμα. Ρίχνουμε μέσα σε ένα βάζο τα υλικά με της εξής σειρά: πρώτα τη βινεγκρέτ, μετά το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα μανιτάρια, την κινόα και τέλος το μαρούλι και τα ντοματίνια. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ολόφρεσκη, ακόμα κι αν τη φτιάξετε το προηγούμενο βράδυ, αρκεί να κουνήσετε το βαζάκι για να πάει η βινεγκρέτ παντού.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *