GreenFamily News, Μεσημεριανό, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΒΙΟ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

talaiteles solomos

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που η μέρα μικραίνει και το φως του ήλιου μειώνεται, μειώνεται και η ποσότητα βιταμίνης D που αποθηκεύει ο οργανισμός. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ιδιότητά της να ρυθμίζει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου από τον οργανισμό. Έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να συνδεθεί με συχνά κρυολογήματα και μολύνσεις του αναπνευστικού. To χειμώνα, που η μέρα μικραίνει και το φως του ήλιου μειώνεται, μειώνεται και η ποσότητα βιταμίνης D που αποθηκεύει ο οργανισμός. Όταν λοιπόν λείπει ο ήλιος, καλό είναι να τρώμε συχνότερα λιπαρά ψάρια όπως σολομό, σκουμπρί, τόνο, σαρδέλες, αλλά και αυγά (τον κρόκο), όλα πλούσια σε βιταμίνη D.

Μαγειρεύουμε λοιπόν μια πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή με σολωμό: ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΒΙΟ ΟΛΙΚΗΣ με ΣΟΛΩΜΟ και ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΒΙΟ – Υλικά: 500 γρ Ταλιατέλες ολικής μακρυές bio – 300 γρ. φρέσκο σολωμό – 500 γρ. Κρέμα μαγειρικής σόγιας – 1 κρεμμύδι λευκ. bio – βασιλικό τριμμεν.  Παρασκευή: Βράζετε τις ταλιατέλες και σουρώνετε. Έχετε βράσει και το σολωμό. Σε βαθύ τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα μαγειρικής και 1 κούπα από το ζωμό του σολωμού. Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέσθε το βασιλικό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το σολομό στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της κρέμας. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τις ταλιατέλες και ανακατεύετε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την κρέμα. Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *