Απογευματινό, Πρωινό, Συνταγές

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΥΑ ΧΑΡΟΥΠΟΛΑΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΕΒΙΑ

Krya_sokolata_stevia

Φτιάξτε κρυά χαρουπολάτα με φυσική στέβια, γάλα ή ρόφημα, αντικαθιστώντας το κακάο με χαρουπάλευρο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να αντικαταστήσει μέρος του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και γλυκών κ.α. Με χρώμα καφέ-σοκολατί και γεύση σοκολάτας. Αν και στη συνείδηση των περισσοτέρων είναι συνδεδεμένο με την περίοδο της κατοχής, το χαρούπι παραμένει ένας πλήρης διατροφικός καρπός και η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, που του προσδίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. H πηκτίνη και λιγνίνη που περιέχονται στο χαρούπι όχι μόνο ρυθμίζουν την πέψη, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αδρανοποιούν και να μεταφέρουν με ασφάλεια έξω από το σώμα βλαβερά στοιχεία. Είναι πλούσιο σε σάκχαρα, με πολύ λίγες θερμίδες, ελάχιστα λιπαρά και καθόλου καφεΐνη. Το ασβέστιο που περιέχεται στο χαρούπι είναι πλουσιότερο ακόμα κι απ’ το γάλα γεγονός που το καθιστά φυσικό θεραπευτικό για παθήσεις των οστών. Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών, αλλά και ιχνοστοιχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *