ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

ae0de12405b4f944ac590f6baa3e1c2aΗ άνοιξη έχει κάνει επίσημα την εμφάνισή της και καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται, θα ξεκινήσει και η αναζήτηση δροσερών ροφημάτων για την καθημερινότητά μας! Αν θέλετε κάτι πέρα από τους χυμούς, το τσάι ή τα αναψυκτικά, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βιολογική λεμονάδα που θα λατρέψουν οι μεγάλοι και κυρίως τα παιδιά. Έχουμε για εσάς μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα τη χρησιμοποιήσετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

 

Υλικά:
-1 φλιτζάνι βιολογική χρυσή ζάχαρη

-1 φλιτζάνι νερό (για το απλό σιρόπι)
-1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-2 έως 3 φλιτζάνια κρύο νερό (για να αραιωθεί)

 

Εκτέλεση:
Για το σιρόπι τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει. Ανακατέψτε έτσι ώστε η ζάχαρη να διαλύεται εντελώς και αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Συνδυάστε το χυμό λεμονιού και το σιρόπι με το νερό σε μια κανάτα. Προσθέστε 2 με 3 φλιτζάνια κρύο νερό και δοκιμάστε. Προσθέστε περισσότερο νερό αν θέλετε να είναι πιο αραιωμένο (αν και σημειώστε ότι όταν προσθέτετε πάγο, θα λιώσει και φυσικά θα αραιώσει τη λεμονάδα).

Εάν η λεμονάδα είναι λίγο γλυκιά για το γούστο σας, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ακόμα
Παγώστε 30 έως 40 λεπτά.

*Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, προσθέστε ξύσμα λεμονιού καθώς βράζει το σιρόπι.

Για το σερβίρισμα προσθέστε αρκετό πάγο (ίσως και τριμμένο) και προτιμήστε να βάλετε δυο φύλλα δυόσμο ή μέντα που θα δώσουν έντονη μυρωδιά στη λεμονάδα σας.

Φτιάξτε τα δικά σας ροφήματα σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και δώστε άλλη γεύση στην καθημερινότητά σας! Θα βρείτε όλα τα βιολογικά υλικά που χρειάζεστε στα καταστήματα της Green Family σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X