Ο Green Bio Chef μας ξαφνιάζει παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη σούπα… Σούπα αγγουριού βελουτέ!
Υλικά
- 2 βιολογικά αγγούρια με τη φλούδα τους κομμένα σε καρέ
- 2 βιολογικά γιαουρτάκια (σύνολο 400γρ.)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φρέσκα φύλλα βιολογικού δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. βιολογικό άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα βιολογικά αγγούρια σε καρέ και τα βάζουμε στο blender.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά να πολτοποιηθούν.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο νερό να αραιώσει η σούπα.
- Αφήνουμε την κρύα σούπα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε την κρύα σούπα αγγούρι με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνιθο από επάνω.
- Προαιρετικά κόβουμε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι με ένα μαντολίνο και σερβίρουμε από επάνω.
Μια δροσερή και διαφορετική πρόταση για ελαφρύ γεύμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!