Για αυτά τα Χριστούγεννα ο Green Bio Chef μας δείχνει μια συνταγή για τα πιο νόστιμα vegan μελομακάρονα (και ωμοφαγικά)
Υλικά
1 φλ. βιολογικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/2 φλ. (130 γρ.) βιολογικές νιφάδες βρώμης Green Family
1 1/4 (125 γρ.) βιολογική καρυδόψιχα
2 κ.σ. χυμός βιολογικού πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα
2 κ.γ. βιολογική κανέλα Κεϋλάνης Sonnentor
1 κ.γ. βιολογικό γαρίφαλο Sonnentor
1 κ.γ. βιολογικό μοσχοκάρυδο Sonnentor
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.
- Τοποθετούμε την καρυδόψιχα, τις νιφάδες βρώμης με τα μπαχαρικά στο μπλέντερ. Αφού γίνει το μείγμα το αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα τοποθετούμε στο μπλέντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού ,τους στραγγισμένους χουρμάδες και το χυμό πορτοκαλιού. Τα πολτοποιούμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Βγάζουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε μελομακάρονα.
- Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα τριμμένη . Διατηρείται στο ψυγείο.
Τα πιο υγιεινά μελομακάρονα ! Χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη χωρίς να τα ψήσετε. Απολαύστε τα δίχως ενοχές!!