Συνταγές

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ

pligoyri_me_domata_kai_piperia

2 ματσάκια μαϊντανό , 6-7 κρεμμυδ. φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο, 4 ντομάτες, 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1½ φλ. πληγούρι ελληνικό με γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε το πληγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει και το αφήνουμε να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄. Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ τις ντομάτες και το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι). Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *