Συνταγές

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ ΒΙΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

Για τη ζύμη: 300 γρ. αλεύρι bio 150 γρ. βούτυρο bio, σε μικρά κομμάτια, 1 αυγό bio, 3 γρ. αλάτι Ιμαλαϊων, 2 γρ. ζάχαρη χρ. bio, 20 γρ. κρύο νερό
Για τη γέμιση: 240 γρ. σπανάκι bio– 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio ,  50 γρ. πατάτες spunta bio κομμένες σε μικρά ζαράκια
60 γρ. ντομάτες roma bioψιλοκομμένες, 100 γρ. ανθότυρο bio, 20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο bio 10 γρ. βούτυρο bio, 180 γρ. γιαούρτι bio, 2 κρόκοι αυγών bio, 50 γρ. κεφαλογραβιέρα bio τριμμένη, Αλάτι. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύετε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και το νερό και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα. Σε ταρτιέρα στρώνετε τη ζύμη. Την ψήνετε στους 180° C για 10 λεπτά περίπου.  Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει. Παράλληλα, σε κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι να τσιγαριστεί στο μισό ελαιόλαδο και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του. Αλατίζετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει το ψιλοκόβετε και το βάζετε σ’ένα μπολ. Σ’ένα τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πατάτες και τις  ντομάτες για 4-5 λεπτά μέχρι να μυρίσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο μπολ με το σπανάκι. Τρίβετε το ανθότυρο και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.
Σε άλλο μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα. Αλατίζετε και χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην ζύμη της τάρτας στρώνετε το μείγμα του σπανακιού και από πάνω απλώνετε το μείγμα του γιαουρτιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για 15 περίπου λεπτά. Mόλις κρυώσει το σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *