Το πορτοκάλι εκτός από φρούτο ή χυμό, όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορεί να καταναλωθεί και με άλλους τρόπους… που δεν έχουμε ξανά δοκιμάσει και είμαστε σίγουροι ότι θα μας ξετρελάνουν!
Μους γιαουρτιού με chia , βρώμη και πορτοκάλι
- Σε ένα μπολ βάζουμε 70γραμ. βιολογικές νιφάδες βρώμης χοντρές ολικής, 2 κ.σ. βιολογικά chia seeds, το ξύσμα από 2 βιολογικά πορτοκάλια και 1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγαύης
- Ρίχνουμε λίγο βραστό νερό στο μπολ (περίπου 1 κούπα) και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να κρυώσει το μείγμα
- Έπειτα, προσθέτουμε 200 γρ. από βιολογικό γιαούρτι της επιλογής μας (γιαούρτι καρύδας, αμυγδάλου ή αγελαδινό) και ανακατεύουμε έως ότου να ομογενοποιηθεί.
- Μεριδοποιούμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες πάνω από κάθε μπολ
Σπιτική βιολογική Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
3 βιολογικά πορτοκάλια
1 μεγάλο βιολογικό γκρέιπφρουτ
3 κούπες βιολογική χρυσή ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό βιολογικού λεμονιού
1 λίτρο νερό
Πλένουμε καλά τα φρούτα και στύβουμε τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ στο στίφτη. Αφήνουμε στην άκρη το χυμό. Αφαιρούμε τις φλούδες από τα στυμμένα φρούτα (πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ) και τις ψιλοκόβουμε. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τη σάρκα από τα στυμμένα φρούτα, τα κουκούτσια και ό,τι έχει μείνει στο στίφτη τα δένουμε σε ένα τούλι και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με τις φλούδες, το χυμό και το νερό και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα αφαιρούμε το τούλι με τα κοκκούτσια και προσθέτουμε 3 κούπες βιολογική ζάχαρη χρυσή. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Απολαύστε τη βιολογική μαρμελάδα στο πρωινό σας με όλη την υπέροχη μυρωδιά των εσπεριδοειδών.