Green Chef, GreenFamily News, vegan, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά

Τουρλού, μπριάμ ή ρατατούιγ;

5

 

Όπως και να το αποκαλέσεις το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο και θρεπτικότατο!

Πάρτε λοιπόν ένα πυρέξ και προσθέστε ότι λαχανικά έχετε στη διάθεσή σας. O Green Bio Chef ενδεικτικά μας προτείνει τη συνταγή για το πιο νόστιμο, χορτοφαγικό φαγητό.

Υλικά για 4 μερίδες

βιολογικές πατάτες

1 βιολογική γλυκοπατάτα

βιολογικά κολοκυθάκια

2 βιολογικά καρότα

2 βιολογικές μελιτζάνες

1 βιολογική πιπεριά

1 βιολογικό κρεμμύδι

2 φρέσκες βιολογικές τομάτες στον τρίφτη

λίγα φύλλα φρέσκου βιολογικού μαϊντανού

1 σκελίδα βιολογικό σκόρδο

λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά, πιπέρι κόκκινο γλυκό (πάπρικα)

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες (εκτός από τον μαϊντανό)

2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις ροδέλες του σκόρδου μέχρι να καραμελώσει

3. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες με μια πρέζα ζάχαρης για να μην ξινίζει η φρέσκια τομάτα μέσα στο φαγητό

4. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε προσεκτικά με το καραμελωμένο κρεμμύδι, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

5. Ψήνουμε στους 200 °C για 1 ώρα ή έως ότου ροδίσουν τα λαχανικά μας

6. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *