Δυσανεξία, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

VEGAN ΠΙΤΣΑ 4 ΤΥΡΙΑ

pitsa vegan

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 κιλό αλεύρι bio  – 30 γρ. ξερή μαγιά bio – 1/2 φλυτζάνι λάδι bio – αλάτι – νερό. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ: 4 κουτ. σούπ. Σάλτσα Τομάτας bio Greenfamily – 1 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο – 1 πρέζα ρίγανη & αλάτι – 250 gr μανιτάρια bio – 400 gr 4 τυριά vegan vie (σπέσιαλ για πίτσα, mozzarella, τσένταρ, γκούντα)- ντομάτα bio σε φέτες.

Προετοιμασία: Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με δύναμη τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, με προσοχή για να μην λασπώσει η ζύμη μας, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για αρκετή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε την ζύμη μας, φτιάχνοντας ένα μεγάλο φύλλο. Την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Όσο ψήνετε η ζύμη, ανακατεύουμε το τοματοχυμό με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλάτι. Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το χυμό, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τα μανιτάρια, τα τυριά και τη ντομάτα μας. Ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές, ελιές, κρεμμύδια και ότι άλλο μας αρέσει. Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *