Green Chef, GreenFamily News, vegan, Βραδυνό, Καλοκαίρι, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

Vegan συνταγές

3-SYNTAGES

Ο Green BIO Chef μας προτείνει εύκολες, γρήγορες αλλά πάνω απ΄όλα θρεπτικές vegan συνταγές.

1. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Υλικά:

2 βιολογικές πατάτες κομμένες σε κύβους

2 βιολογικά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

1 βιολογικό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα βιολογικό σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. βιολογική κάπαρη ελληνική

5 κ.σ. βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο BIOILIS

Χυμό από ένα βιολογικό λεμόνι

1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγαύης NATURGREEN

1 κ.γ. ρίγανη Αλάτι / πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και το φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και εφαρμόζουμε στην κατσαρόλα ένα σουρωτήρι, βάζουμε πρώτα τις βιολογικές πατάτες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και βάζουμε και το καπάκι.

2. Μαγειρεύουμε τις βιολογικές πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια βάζουμε τα βιολογικά κολοκυθάκια , ξανασκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 περίπου λεπτά.

3. Βάζουμε σε ένα shaker το βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογικό λεμόνι, βιολογικό σκόρδοβιολογική αγαύη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

4. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Βαθμός δυσκολίας: 1 Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά Μερίδες: 3

2. ΤΑΜΠΟΥΛΕ

Υλικά:

100 γρ. βιολογικό πλιγούρι ψιλό Green Family

1 βιολογική ντομάτα χωρίς τα σπόρια κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους

βιολογικό αγγουράκι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους

1 μικρό βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μάτσο βιολογικό μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βιολογικό δυόσμο

Ξύσμα και χυμό από ένα βιολογικό λεμόνι

1 πρέζα κύμινο

1 πρέζα βιολογική γλυκιά πάπρικα

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το βιολογικό πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το αφήνουμε περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

2. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Βαθμός δυσκολίας: 1 Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 10 λεπτά μαζί τον χρόνο για να φουσκώσει το πλιγούρι Μερίδες: ένα μπολ σαλάτας για 2 με 3 άτομα

3. ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά:

500 γρ. βιολογικό αλεύρι χωριάτικο Τύπου Μ Green Family

300 γρ. χλιαρό ρόφημα βρώμης BRIDGE

20 γρ. βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΒΙΟILIS

1 φακελάκι βιολογική ξηρή μαγιά BIOVEGAN

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. βιολογική ζάχαρη χρυσή (ακατέργαστη) Green Family

Υλικά για τη γέμιση:

20 φύλλα φρέσκο βιολογικό βασιλικό

10 βιολογικά ντοματίνια κομμένα στη μέση κατά μήκος

½ κ.γ. ρίγανη

20 λεπτές ροδέλες βιολογικό σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι 

2 κ.σ. βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο BIOILIS

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ανακατεύουμε στην αρχή και στη συνέχεια τη ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

2. Ξαναζυμώνουμε, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε επάνω τη ζύμη.

Για τη γέμιση:

1. Βυθίζουμε τα φύλλα βασιλικού μέσα στη ζύμη, επάνω σε κάθε φύλλο βάζουμε μισό βιολογικό ντοματίνι, και μία ροδέλα βιολογικό σκόρδο, βυθίζοντας τα ελαφρά μέσα στη ζύμη.

2. Ραντίζουμε με το βιολογικό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

3. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20 περίπου λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2 Χρόνος προετοιμασίας: 3 1/2 ώρες με την ξεκούραση του ζυμαριού Μερίδες: Μία φρατζόλα (1 κιλό)

Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο instagram και facebook για περισσότερες λαχταριστές vegan συνταγές από τον GREEN BIO CHEF…

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *