Ο Green Bio Chef μας μαθαίνει μια συνταγή για την πιο βιολογική, vegan, πεντανόστιμη, λαχταριστή τάρτα με βιολογικό χουρμά και βιολογικές φράουλες!
Υλικά:
για τη βάση
1 φλ. βιολογικά αμύγδαλα Green Family
1 φλ. βιολογικούς χουρμάδες Green Family
1 κ.γ. βιολογικό εκχύλισμα βανίλιας μπέρμπον caBIOke
για την κρέμα
700 ml βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου Ecomil
120 γρ. βιολογικό σιμιγδάλι ψιλό Green Family
120 γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή Green Family
¼ κ.γ. αλάτι Green Family
για το σερβίρισμα
βιολογικές φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα στρογγυλό σκεύος πιέζουμε με τα δάχτυλα την κολλώδη βάση ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μπορούμε να την αφήσουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για να σφίξει πιο πολύ ή να τη σερβίρουμε αμέσως πάνω από τη βάση με ψιλοκομμένες φράουλες.
Υπέροχη, ακαταμάχητη και λαχταριστή τάρτα με φράουλες που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους! Καλή απόλαυση!