Green Chef, GreenFamily News, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά, Χειμώνας

Βελουτέ παντζαρόσουπα με πορτοκάλι

Tα βιολογικά παντζάρια αποτελούν ένα από τα υψηλής διατροφικής αξίας λαχανικό του χειμώνα και όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορεί να καταναλωθεί με ένα πρωτότυπο τρόπο που ίσως δεν έχουμε ξανά δοκιμάσει και είμαστε σίγουροι ότι θα μας ξετρελάνει!

Υλικά Συνταγής

80ml εξ. παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

1 βιολογικό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4 βιολογικά παντζάρια σε μικρά κομμάτια

1 βιολογική γλυκοπατάτα, σε μικρά κομμάτια

20γρ. βιολογική πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκο, ψιλοκομμένο

600ml νερό

200ml χυμό από βιολογικό πορτοκάλι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα, το τζίντζερ και τα αφήνετε τα σοταριστούν και αυτά ελαφρώς. Έπειτα σβήνετε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και ρίχνετε το νερό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγο ακόμα ζωμού μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα.

Βάζετε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση και την κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπας βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι και τριμμένα βιολογικά καρύδια.

Τις κρύες μέρες το χειμώνα, απολαύστε τη βιολογική βελουτέ παντζαρόσουπα με όλη την υπέροχη μυρωδιά των εσπεριδοειδών.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *