ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

f8ca0a0627fa4949ad968addfa03537bΤα πολυσυζητημένα και όχι σε όλους αγαπημένα φασόλια, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο κ.α καθώς και ελευθέρων ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η περιεκτικότητα τους σε νάτριο είναι πολύ χαμηλή και δεν έχουν σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Με αποτέλεσμα, να συστήνεται σε ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν την χοληστερόλη, εφόσον βοηθάει στην μείωση της LDL. Τα φασόλια είναι μια άριστη εναλλακτική λύση καθώς έχουν χαμηλά λιπαρά και μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωική πρωτεΐνη. Γι’ αυτό το λόγο, αποτελούν καλή επιλογή για τους χορτοφάγους όταν γίνονται με σωστούς συνδυασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση τους βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς προσδίδοντας μακροζωία. Γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνουμε τα φασόλια με οποιοδήποτε τρόπο αρέσει στον καθένα κερδίζοντας έτσι τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν. Θα συναντήσουμε διάφορες ποικιλίες βιολογικών φασολιών όπως:

 

Τα οφέλη τους

Τα βιολογικά φασόλια συμβάλλουν στη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος αλλά και στην καλύτερη υγεία του παχέος εντέρου. Ακόμη, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες επηρεάζουν θετικά τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης βοηθά στη μείωση του γλυκαιμικού φορτίου της διατροφής. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης στα βιολογικά φασόλια, τα καθιστά ιδανική τροφή για την πρόληψη του διαβήτη. Επιπλέον, η κατανάλωση των φασολιών δρα προστατευτικά για την καρδιά, λόγω των φλαβονοειδών.  Τα  βιολογικά φασόλια παρέχουν επαρκή ποσότητα σιδήρου αλλά πολλές φορές λόγω του συνδυασμού των τροφών δεν απορροφάται.

 

Πώς μαγειρεύονται

Μερικά φασόλια όπως τα ρεβίθια και οι γίγαντες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βράσουν, γι’ αυτό από το προηγούμενο βράδυ  τοποθετηθούν σε μία κατσαρόλα με τον τριπλάσιο όγκο νερού. Την επόμενη μέρα, κατά την διάρκεια του βρασμού μπορείτε να προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα έτσι ώστε να γίνουν πιο μαλακά. Το αλάτι ή τα όξινα συστατικά, όπως λεμόνι, ξύδι ή ντομάτα, προστίθενται στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος. Αν αυτά τα συστατικά προστεθούν πολύ νωρίς  τότε μπορούν να επιβραδύνουν αρκετά την διαδικασία του μαγειρέματος.

Βρείτε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς  στα καταστήματα της Green Family!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X