Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που μας εισάγει στο χειμώνα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ποικιλία σε φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά δεν είναι μεγάλη.
Ας γνωρίσουμε μαζί τα βιολογικά οπωροκηπευτικά του μήνα και ας μελετήσουμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά, γρήγορα και εύκολα!
ή αλλιώς φυλλώδη λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, που μπορούν με ένα γευστικό dressing να γίνουν το αγαπημένο σας χορταστικό γεύμα στη δουλειά ή συνοδευτικό πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι.
Ετοιμάστε μια πολίτικη σαλάτα ψιλοκόβοντας το λάχανο και προσθέτοντας λίγη βιολογική πιπεριά Φλωρίνης, φρεσκοτριμμένο βιολογικό Καρότο και βιολογικό Σέλινο φύλλα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες το κατατάσσει στα λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση σερβιρίσματος είναι να το συνδυάσετε με βιολογικό αχλάδι, βιολογικά καρύδια και βαλσάμικο ξίδι.
- Βιολογικό Μπρόκολο,
- Βιολογικό Κουνουπίδι
Ιδανικά μαγειρεμένα στον ατμό, αποτελούν τα λαχανικά ‘’ασπίδα’’ για τον οργανισμό
Ήρθε η εποχή για το πρασόρυζο ή για μια παραδοσιακή χορτόπιτα με βιολογικό πράσο, βιολογικά σέσκουλα και βιολογικό σπανάκι.
πολύτιμο φρούτο λόγω των πολλαπλών βιταμινών, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών στοιχείων, ποικίλες μελέτες αποδεικνύουν κατά καιρούς τις ωφέλιμες ιδιότητές του και το συσχετίζουν με την καταπολέμηση ή την πρόληψη νοσημάτων
πλούσιο σε βιταμίνη C , υγιεινό και εύκολο σνακ
Δεν είναι τυχαία η παλιά ρήση ‘’ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα’’ που στις μέρες μας θα δεχόταν την παραλλαγή ‘’ένα βιολογικό μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…’’.
Μην ξεχνάτε… Επισκεφτείτε τη σελίδα greenfamily.gr σε καθημερινή βάση καθώς ανανεώνονται συνεχώς τα φρέσκα μας βιολογικά φρούτα και λαχανικά!