Green Chef, GreenFamily News, vegan, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Συνταγές

Βιολογική σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Tα βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια αποτελούν ένα από τα υψηλής διατροφικής αξίας όσπρια και όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορούν να καταναλωθούν ως μια ξεχωριστή σαλάτα !

ΥΛΙΚΑ

Για το ντρέσινγκ: 100ml έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χυμός και ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά.
  • Έπειτα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό για να κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ που έχουμε τα φασόλια.
  • Τέλος, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε πάνω από την σαλάτα μας.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *