Tα βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια αποτελούν ένα από τα υψηλής διατροφικής αξίας όσπρια και όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορούν να καταναλωθούν ως μια ξεχωριστή σαλάτα !
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια
- 1 βιολογικό καρότο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα βιολογική ζάχαρη
- 1 βιολογική ντομάτα μεσαία κομμένη σε κυβάκια
- λίγο βασιλικό και δυόσμο τριμμένο αποξηραμένο
- λίγο ψιλοκομμένο βιολογικό μαϊντανό και βιολογικό σέλερυ φύλλα
- 2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το ντρέσινγκ: 100ml έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χυμός και ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά.
- Έπειτα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό για να κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ που έχουμε τα φασόλια.
- Τέλος, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε πάνω από την σαλάτα μας.