Η Πρωτοχρονιά είναι πάντα μια καλή αφορμή για να γιορτάσουμε με γεύσεις που εκπέμπουν ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη για το περιβάλλον. Αν ψάχνετε μια ιδιαίτερη γλυκιά συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο γιορτινό σας τραπέζι, σας έχουμε την τέλεια πρόταση! Ο Green Chef κ. Ν. Γαϊτάνος, γνωστός για τις εμπνευσμένες vegan δημιουργίες του, μας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή μιας σοκολατόπιτας που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Η vegan σοκολατόπιτα με ταχίνι φτιάχνεται αποκλειστικά με βιολογικά υλικά, συνδυάζοντας την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την απαλή υφή και τη θρεπτική αξία του ταχινιού. Είναι μια συνταγή που όχι μόνο σέβεται τη φύση, αλλά και αναδεικνύει την τέχνη της υγιεινής ζαχαροπλαστικής. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς αυτό το μοναδικό γλυκό μπορεί να γίνει το αστέρι των φετινών εορτών!
Υλικά για την σοκολατόπιτα
1 φλ. βιολογικό ταχίνι
3 1/2 φλ. χυμός βιολογικού πορτοκαλιού
1 φλ. βιολογικό κακάο
1/4 φλ. βιολογικό σιμιγδάλι
1 1/2 φλ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 φλ. βιολογική ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού
1 φακελάκι βιολογικό μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 φλ. βιολογική καρυδόψιχα τριμμένη ελαφρά στο μπλέντερ
1/3 φλ. βιολογικό ρόφημα βρώμης κακάο
1/2 φλ. τρίμμα βιολογικής καρύδας
Υλικά για το σιρόπι
3 φλ. βιολογικό ρόφημα βρώμης κακάο
2 φλ. βιολογική ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός βιολογικού λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Έπειτα, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε ταχίνι, χυμό πορτοκαλιού, σοκολατούχο γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, καρύδια, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι το μπολ με τα υγρά και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα.
- Σοροπιάζουμε και πασπαλίσουμε με το τρίμα καρύδας. Περιμένουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.