Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Για φέτος ο Green Bio Chef μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια.
Υλικά
- 10 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
- 100 γρ. βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 γρ. βιολογικά μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα και κομμένα
- 150 γρ. βιολογικό κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 γρ. βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. βιολογικό μαρούλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 10 γρ. βιολογικό δυόσμο, χοντροκομμένο
- 10 γρ. βιολογικό άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βιολογικά λεμόνια χυμός
- 5 γρ. ξύσμα από ακέρωτο βιολογικό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε καλά μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και σοτάρουμε τα μανιτάρια πλευρώτους μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
- Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο.
- Σουρώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια από την άλλη κατσαρόλα προσθέτοντας το ζωμό τους μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα.
- Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη σούπα, προσθέτουμε το μαρούλι, το δυόσμο, τον άνηθο και φέρνουμε σε βρασμό.
- Σιγομαγειρεύουμε έως ότου αναδυθούν τα αρώματα (περίπου 30 λεπτά) κι αν δούμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο νερό προσθέτουμε σιγά σιγά.
- Τέλος, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φύλλα φρέσκου δυόσμου.