Green Chef, GreenFamily News, vegan, Εορταστικά, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

Βιολογική Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Για φέτος ο Green Bio Chef μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια.

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε καλά μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και σοτάρουμε τα μανιτάρια πλευρώτους μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο.
  5. Σουρώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια από την άλλη κατσαρόλα προσθέτοντας το ζωμό τους μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα.
  6. Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη σούπα, προσθέτουμε το μαρούλι, το δυόσμο, τον άνηθο και φέρνουμε σε βρασμό.
  7. Σιγομαγειρεύουμε έως ότου αναδυθούν τα αρώματα (περίπου 30 λεπτά) κι αν δούμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο νερό προσθέτουμε σιγά σιγά.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *