Green Chef, GreenFamily News, Απογευματινό, Βραδυνό, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Παιδί, Πρωινό, Πρωινό, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία

Βιολογικό χειροποίητο, εύκολο ψωμί!

Tο ψωμί είναι ίσως το μόνο τρόφιμο που όλοι έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας. Mας αξίζει, λοιπόν, να είναι βιολογικό (organic) και ακόμα καλύτερα φτιαγμένο από εμάς.

Ο Green Bio Chef μας αποκαλύπτει μια εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο, χειροποίητο ψωμί με πολλά θρεπτικά συστατικά και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαγιά και το νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να κολλάει στα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για περίπου 45 λεπτά να “ξεκουραστεί” και να αποκτήσει διπλάσιο όγκο.
  4. Μετά βγάζουμε την ζύμη από το μπολ, αφού έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και την τοποθετούμε στο πάγκο ή στο τραπέζι όπου έχουμε απλώσει αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι τα χέρια κ τον πάγκο εργασίας.
  6. Όταν η ζύμη γίνει λεία και εύπλαστη πλάθουμε καρβελάκι ή φραντζόλα.
  7. Τοποθετούμε το ψωμί μας σε μια γάστρα με μια λαδόκολλα στο πάτο.
  8. Σκεπάζουμε για περίπου 20 λεπτά με μια πετσέτα ώστε να φουσκώσει το ψωμί μας.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  10. Και για ακόμη 10 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι ώστε να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *