O Green Bio Chef μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ με μπανάνα, ότι πρέπει για σνακ ή για πρωινό!
Δείτε την συνταγή και φτιάξτε το πιο ωραίο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 300γρ βιολογικό αλεύρι Τ 70% Green Family
- 250ml βιολογικό γάλα αμυγδάλου Ecomil (χωρίς ζάχαρη)
- 1/2 κγ σόδα
- 1κγ βιολογικό μπέικιν πάουντερ Biovegan
- 100γρ βιολογική ζάχαρη χρυσή Green Family
- 2κγ βιολογικό κακάο σκόνη Green Family
- 1 ώριμη βιολογική μπανάνα
- 120ml βιολογικό ηλιέλαιο
- 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, σόδα, μπείκιν, κακάο, ζάχαρη) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 35λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, λιώνουμε την σοκολάτα και σερβίρουμε περιχύνοντάς την στο κέικ.