Green Chef, GreenFamily News, Συνταγές

Βιολογικό τραχανότο με λαχανικά

Ο βιολογικός ξινός τραχανάς αποτελεί μια νόστιμη επιλογή και όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορεί να καταναλωθεί σε συνδυασμό με βιολογικά λαχανικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας εκπλήξει ευχάριστα!

Η προσθήκη βιολογικών λαχανικών στον τραχανά του δίνει επιπλέον αξία, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αφού έτσι καταναλώνουν φυτικές ίνες, και πολύτιμες βιταμίνες.

ΥΛΙΚΑ

250γρ. βιολογικό τραχανά ξινό ΕΥ ΖΗΝ

1 κ.σ. βιολογικό τοματοχυμό ντομάτας

1 βιολογικό καρότο ψιλοκομμένο

6 βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα κομμένα στη μέση

1 βιολογική πιπεριά ψιλοκομμένη

βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το δενδρολίβανο (βελόνες) σε λίγο ελαιόλαδο,
  • προσθέτουμε την κουταλιά με τη σάλτσα και τον τραχανά και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.
  • Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μια βράση σε σιγανή φωτιά και όσο βλέπουμε ότι απορροφάει το νερό ρίχνουμε λίγο λίγο κι άλλο έως ότου χυλώσει. Η διαδικασία με το χύλωμα του τραχανά δε χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγη τριμμένη βιολογική φέτα.

Το βιολογικό τραχανότο με λαχανικά είναι μια νόστιμη επιλογή που θα ξυπνήσει παιδικές μνήμες από το χωριό. Δοκιμάστε το…

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *