Ο βιολογικός ξινός τραχανάς αποτελεί μια νόστιμη επιλογή και όπως μας δείχνει ο Green Bio Chef , μπορεί να καταναλωθεί σε συνδυασμό με βιολογικά λαχανικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας εκπλήξει ευχάριστα!
Η προσθήκη βιολογικών λαχανικών στον τραχανά του δίνει επιπλέον αξία, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αφού έτσι καταναλώνουν φυτικές ίνες, και πολύτιμες βιταμίνες.
ΥΛΙΚΑ
250γρ. βιολογικό τραχανά ξινό ΕΥ ΖΗΝ
1 κ.σ. βιολογικό τοματοχυμό ντομάτας
1 βιολογικό καρότο ψιλοκομμένο
6 βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα κομμένα στη μέση
1 βιολογική πιπεριά ψιλοκομμένη
βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το δενδρολίβανο (βελόνες) σε λίγο ελαιόλαδο,
- προσθέτουμε την κουταλιά με τη σάλτσα και τον τραχανά και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.
- Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μια βράση σε σιγανή φωτιά και όσο βλέπουμε ότι απορροφάει το νερό ρίχνουμε λίγο λίγο κι άλλο έως ότου χυλώσει. Η διαδικασία με το χύλωμα του τραχανά δε χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγη τριμμένη βιολογική φέτα.
Το βιολογικό τραχανότο με λαχανικά είναι μια νόστιμη επιλογή που θα ξυπνήσει παιδικές μνήμες από το χωριό. Δοκιμάστε το…