GreenFamily News, vegan, Απογευματινό, Βραδυνό, Καρποί & Ξηρά φρούτα, Μεσημεριανό, Πρωινό, Υγεία & Ευεξία

Βιολογικά βούτυρα καρπών. Γεύση πέρα από τα συνηθισμένα!

Τα βιολογικά βούτυρα ξηρών καρπών αποτελούν γευστική εναλλακτική πρόταση κατά την περίοδο της νηστείας, τους vegan, vegeterian, αλλά και εκείνους που ακολουθούν “σωστή” διατροφή. Είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και κερδίζουν όλο και περισσότερους fun στην Ελλάδα. Είναι πολτός καρπών που διαθέτει τις θρεπτικές ιδιότητες, τη γεύση και το άρωμα από τον καρπό που παράγονται. Είναι εύγευστα, πολύ θρεπτικά, εύκολα στη κατανάλωση!

Τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό όταν μιλάμε για βούτυρα ξηρών καρπών; Μάλλον το φυστικοβούτυρο… Υπάρχουν όμως περισσότερες επιλογές.

Γιατί να επιλέξετε βούτυρα ξηρών καρπών ;

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα , τα οποία όπως είναι γνωστό είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας.
  • Οι πρωτεΐνες καθώς και οι φυτικές ίνες που περιέχουν, συμβάλλουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
  • Περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες , μέταλλα.
  • Δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ας τα γνωρίσουμε…

Βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο

Το βιολογικό βούτυρο αμυγδάλου είναι γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Ε (σαν το βούτυρο φουντουκιού), αλλά έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τα υπόλοιπα. Απολαύστε το βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο σκέτο με ψωμί ή προσθέστε το στα γλυκά ή στο γιαούρτι.

Βιολογικό βούτυρο ηλιόσπορου

Το βιολογικό ηλιοσποροβούτυρο είναι πολτός από ψημένους ηλιόσπορους. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας. Επιπλέον περιέχουν φυτοστερόλες οι οποίες όπως προκύπτει από πολυάριθμες μελέτες έχουν την τάση να μειώνουν τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερίνης στον οργανισμό μας. Απολαύστε το, σκέτο με ψωμί ή προσθέστε το στα γλυκά, στο μούσλι ή στο γιαούρτι.

Βιολογικό βούτυρο κάσιους

Το βιολογικό βούτυρο κάσιους είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων, φυτικών ινών, σιδήρου και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά στα φιστίκια κάσιους, το β-καροτένιο και η βιταμίνη Ε βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από ασθένειες. Δεν περιέχουν χοληστερόλη. Χρησιμοποιείται για επάλειψη σε ψωμί, φρυγανιές, ρυζογκοφρέτες.

Βιολογικό βούτυρο φιστικιού κελυφωτού

Το βιολογικό βούτυρο από φιστίκι κελυφωτό είναι ένας πολτός για ένα υπέροχο πρωινό που συγκινεί τον ουρανίσκο. Τα κελυφωτά φιστίκια χαρακτηρίζονται σαν μια σούπερ τροφή. Είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα (25gr ) μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών και θρεπτικών συστατικών, καθώς μας προσδίδουν το 10% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.

Βιολογικό φουντουκοβούτυρο

Το βιολογικό φουντουκοβούτυρο είναι επίσης πολτός φουντουκιών, καρπών με μεγάλη θρεπτική αξία και ιδιαίτερη πλούσια γεύση. Εναλλακτική πρόταση για το ψωμί, τα γλυκά, τα σάντουιτς, κλπ. Είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει διατροφικά είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε φολλικό οξύ, βιταμίνη Ε.

Βιολογικό φυστικοβούτυρο

Το βιολογικό φυστικοβούτυρο είναι πολτός βιολογικών ψημένων φυστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή διατροφική αξία. Το φυστικοβούτυρο είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών. Έχει παρόµοια περιεκτικότητα σε φολικό οξύ µε το µπρόκολο και περισσότερο σίδηρο από τη µοσχαρίσια µπριζόλα! Το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται αρκετά στην Αμερική και Βρετανία ως άλειμμα σε ψωμί, σε κέικ, διάφορα γλυκά ακόμα και σαν υλικό σε ελαφριές σάλτσες.  Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Θεωρείται από τους ειδικούς, ότι βελτιώνει την καύση του λίπους, συμβάλλει στη συσσώρευση της μυϊκής μάζας και βοηθά στην καρδιαγγειακή υγεία λόγω του μονοακόρεστου (καλού) λίπους, και των αντιοξειδωτικών ουσιών. Μια μικρή ποσότητα προσφέρει κορεσμό.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *