Κάθε πράγμα στο καιρό του… και τώρα είναι η καλύτερη εποχή του φρέσκου βιολογικού αρακά. Έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, είναι τρυφερός και όταν μαγειρεύεται μαζί με βιολογικό άνηθο, βιολογικές πατάτες και βιολογικά καρότα έχουμε ένα από τα πιο ωραία λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Τι πιο κατάλληλο για μια ημέρα χορτοφαγίας και αποτοξίνωσης;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :
- 500 γραμμάρια φρέσκο βιολογικό αρακά καθαρισμένο
- 3 βιολογικά καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 3 βιολογικές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 βιολογικό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα βιολογικά κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 βιολογικές ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 φλ. βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βιολογικό άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής :
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό φλιτζάνι βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον φρέσκο βιολογικό αρακά, τα βιολογικά καρότα, τις βιολογικές πατάτες και την σάλτσα από τις τριμμένες βιολογικές ντομάτες. Αλάτι, πιπέρι.
- Προσθέτουμε νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε μισό φλιτζάνι βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τον βιολογικό άνηθο αφού τον ψιλοκόψουμε.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή πιπέρι ή και τα δύο.
- Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, ώστε να μείνει ο βιολογικός αρακάς μόνο με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη.