Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΒΟΛΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

SPETZOFAI

Εν όψει Σαββατοκύριακου μαγειρεύουμε ένα εκλεκτό  Ελληνικό μεζέ που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση: Σπετζοφάι με βουβαλίσιο λουκάνικο. Θα χρειαστούμε 1 κιλό Βουβαλίσιο λουκάνικο χωριάτικο φάρμα Κερκίνης κομμένο σε ροδέλες – 10 πράσινες και κόκκινες πιπεριές bio – 1 κιλό ντομάτες Ελασσόνας bio για σάλτσα – 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο bioαλάτιπιπέρι μαύρο και κόκκινο.

Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε πολύ ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σαλτσούλα. Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό. Σερβίρετε με βιολογική παραδοσιακή φέτα. Προεραιτικά μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια μελιτζάνας bio και κολοκυθάκια bio αλλά και 1-2 σκελίδες σκόρδο bio αν σας αρέσει η γεύση του. Καλή σας όρεξη!

Το σπετζοφάι, σύμφωνα με την επικρατέστερη εξήγηση, πήρε την ονομασία του από τις πιπεριές, που αποτελούν βασικό του συστατικό -οι δε καυτερές πιπεριές λέγονται και σπέντζες στο Πήλιο και σε άλλα πολλά σημεία της χώρας, αλλά και στα αρβανίτικα. Η λέξη σπέντζα = πιπεριά προέρχεται από το ιταλικό spezie, που σημαίνει μπαχαρικά και από κει πήρε το φαγητό την ονομασία Σπετζοφάϊ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *