Συνταγές

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ME ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

παι-ιά-που-μαγειρεύουν-στην-κουζίνα

150 γρ. ΑΛΕΥΡΙ TUTTO FARINA ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ
160 γρ. ζάχαρη καρύδας bio
30 γρ. κακάο bio
100 γρ. φυσικός χυμός από πορτοκάλι bio
70 γρ. ηλιέλαιο bio
150 γρ. ζεστό νερό
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 κ.γ. ξύδι bio
30 γρ.  σοκολάτας κουβερτούρα bio. Για το γλάσσο 200γρ. κουβερτούρα και λίγο γάλα με το μάτι. Σε μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λάδι κ το νερό. Σε άλλο ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο κ μετά ρίχνουμε μέσα τα υγρά και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τον χυμό, το ξύδι κ την σόδα κι ανακατεύουμε. Με το που φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουμερτούρα. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, αδειάζουμε το μείγμα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά. Αφού βγάλουμε  τη σοκολατόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει κ στρώνουμε γλάσσο, το οποίο για να φτιάξουμε λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή φουντούκι κ.α. Καλή επιτυχία! Συνοδέψτε αν θέλετε με παγωτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *