Ιούνιος 2020

Green Bio Chef – Συνταγή βιολογικού πρωινού

Ο Green Bio Chef μας γνωρίζει μια συνταγή για να ετοιμάστε ένα γρήγορο, εύκολο και συνάμα θρεπτικό & εντυπωσιακό πρωινό για το έτερον ήμισυ ή για τα παιδιά σας και συνεχίστε την ημέρα σας full of energy!  ΒΙΟ Pancakes βρώμης με μπανάνα Υλικά 2 ώριμες βιολογικές μπανάνες 1 κούπα βιολογικές νιφάδες βρώμης Green Family 1 βιολογικό αυγό 1/4 κ.γ. βιολογική χωρίς γλουτένη βανίλια Μπέρμπον σκόνη BIOVEGAN 2 κ.γ. βιολογικό χωρίς γλουτένη μπέικιν πάουντερ ΒΙΟVEGAN Εκτέλεση Σε ένα μπολ πατάμε καλά τις ώριμες βιολογικές μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν. Έπειτα [...]

Green Bio Chef – Συνταγή βιολογικού πρωινού

Ο Green Bio Chef μας γνωρίζει μια συνταγή για ένα βιολογικό, υγιεινό και γευστικό πρωινό. Υλικά 150 γρ βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι κατσικίσιο ΒΕΛΟΥΔΟ ή βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι ΛΙΒΑΔΕΡΟ 2 κ.σ. βιολογικές νιφάδες βρώμης GREEN FAMILY 1 κ.σ. βιολογικές νιφάδες φαγόπυρου GREEN FAMILY 4 βιολογικά αμύγδαλα ωμά GREEN FAMILY 6 βιολογικά κεράσια 1 βιολογικό βερύκοκο 1 κ.γ. μέλι Ανθέων Ταυγέτου GREEN FAMILY Εκτέλεση Πλένετε τα βιολογικά φρούτα, ψιλοκόβετε και τα προσθέτετε στο βιολογικό γιαούρτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προαιρετικά πασπαλίζετε με βιολογική κανέλα Κεϋλάνης GREEN FAMILY. Ιδανικά μπορείτε να το [...]

Μάιος 2020

Βιολογικός λαδερός αρακάς – Συνταγή

Κάθε πράγμα στο καιρό του… και τώρα είναι η καλύτερη εποχή του φρέσκου βιολογικού αρακά. Έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, είναι τρυφερός και όταν μαγειρεύεται μαζί με βιολογικό άνηθο, βιολογικές πατάτες και βιολογικά καρότα έχουμε ένα από τα πιο ωραία λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τι πιο κατάλληλο για μια ημέρα χορτοφαγίας και αποτοξίνωσης; Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι : 500 γραμμάρια φρέσκο βιολογικό αρακά καθαρισμένο 3 βιολογικά καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες 3 βιολογικές πατάτες κομμένες στα τέσσερα 1 βιολογικό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 φρέσκα [...]

Μάρτιος 2020

3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΦΟΥ

Το έχουμε ακούσει και δεν το έχουμε γευτεί ακόμη; Θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μπει στην καθημερινότητά μας!   Το βιολογικό τόφου είναι ένα προϊόν από σόγια, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο χώρο των χορτοφάγων και των vegans. Για να έχουμε την τελική μορφή του τόφου, τα λευκά τετράγωνα, ακολουθεί η διαδικασία θρόμβωσης το γάλακτος σόγιας, η οποία οδηγεί στον διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα.   Γιατί να το καταναλώσουμε; Αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Το βιολογικό τόφου είναι χαμηλό σε θερμίδες, [...]

Ιανουάριος 2020

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ KONJAC

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ KONJAC

Τα βιολογικά ζυμαρικά konjac, γνωστά και ως shirataki που στα Ιαπωνικά σημαίνει “λευκός καταρράκτης” έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή θερμιδική αξία – μόλις 9 θερμίδες ανά 100g –, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ παράλληλα δεν έχουν υδατάνθρακες και λιπαρά.   Τα βιολογικά ζυμαρικά konjac αποτελούν την τέλεια εναλλακτική λύση διατροφής για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή vegan & vegetarians αλλά και πρόταση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή κάνουν δίαιτα. Είναι η εύκολη [...]

Δεκέμβριος 2019

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Υλικά: 250 γραμ. βιολογικό βούτυρο 1 ½ φλ. βιολογική ζάχαρη χρυσή 6 βιολογικά αυγά 2 βανίλιες μπερμπον ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι 1 κοφτό κ.γλ. κανέλα κεϋλάνης 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο 5 κ.σ λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά) 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 3 φλ. βιολογικό αλεύρι ζαχαροπλαστικής  1 φλ. βιολογικό γάλα 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας Βιολογική άχνη για πασπάλισμα   Εκτέλεση Είναι πολύ σημαντικό τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσουμε. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστά, και τοποθετούμε στη βάση του ένα κομμάτι λαδόκολλάς (για εύκολο ξεφορμάρισμα). Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς στον [...]

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά: Βιολογικά  σέσκουλα 1 τεμάχιο Μισό φλιτζάνι βιολογικό ρόδι 2 βιολογικά πορτοκάλια ή βιολογικά μανταρίνια σε κύβους 1/2 βιολογικό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1/2 φλιτζανιού βιολογική καρυδόψιχα 2 κ.σ. βιολογικά cranberries ή βιολογικές  σταφίδες 1 βιολογικό μήλο κομμένο σε κύβους Dressing 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μηλόξυδο  1 κουταλιά της σούπας βιολογικό σιρόπι σφένδαμου Αλάτι Μαύρο πιπέρι Κόλιανδρο Πιπέρι κόκκινο καυτερό (προαιρετικό) σε σκόνη Ξύσμα πορτοκαλιού 1 φέτα του τοστ Εκτέλεση Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα βιολογικά φρούτα και τα βιολογικά λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε [...]

Νοέμβριος 2019

ΤΑΧΙΝΙ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι που ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του (ολικής άλεσης) και έπειτα αλέθεται. Ανήκει στην κατηγορία του λίπους μαζί με το βούτυρο και το λάδι ωστόσο παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατηγορίας του. Η κατανάλωση ταχινιού στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.   Εκτός από τις πρωτεΐνες, [...]

Οκτώβριος 2019

Σνακς για παιδιά στο σχολείο

Η διατροφική αγωγή στο σχολείο παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την διατροφική αγωγή ενηλίκων τα  οποία την καθιστούν αποδοτικότερη όσον αφορά στην επίτευξη του απώτερου στόχου της καλής υγείας. Το σχολείο θεωρείται διεθνώς, ως ιδανικός χώρος και μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα διατροφής. Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση έτοιμων και τυποποιημένων προϊόντων που περιέχουν αυξημένα ποσά λίπους, άλατος και ζάχαρης όπου σε συχνή κατανάλωση μπορεί να προκαλέσουν [...]

Σεπτέμβριος 2019

ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΟΧΙ ΠΙΑ!

Υγιεινό κολατσιό είναι αυτό που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, όπως υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση κολατσιού μπορεί να είναι μια πολύ υγιής και ισορροπημένη διατροφική συνήθεια, για παράδειγμα πριν ή μετά την άσκηση ή αν τα κύρια γεύματα απέχουν χρονικά μεταξύ τους. Γιατί πρέπει να τρώμε κολατσιό-Τα οφέλη του κολατσιού: Καλύτερη συγκέντρωση Βελτιωμένη διάθεση Περισσότερη ενέργεια Μεγαλύτερη απόδοση στις δραστηριότητες (π.χ μελέτη, αθλητισμός κτλ) Τι να επιλέγουμε; Το κολατσιό που θα επιλέξετε φροντίστε να είναι φτωχό σε αλάτι, μέτριο σε [...]

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X