ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΓΙΕΝ, ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΤΣΙΛΙ

καυτερη πιπερια

Πιπεριά καγιέν, πιπεριά ουγκάντα, πιπεριά τσίλι τρία είδη καυτερής πιπεριάς που είναι γνωστή για την παραγωγή θερμότητας και για τη χρήση τους στα πικάντικα φαγητά. Για να ταξινομηθούν βάση αυτής της ιδιότητας υπάρχει η κλίμακα Scoville. Η Scoville Κλίμακα δημιουργήθηκε από τον Wilbur Scoville στις αρχές του 20ού αιώνα, για να μετρά την ποσότητα της καψαϊκίνης σε κάθε είδος πιπεριάς. Η καψαϊκίνη είναι η δραστική χημική ουσία μέσα στις πιπεριές που τις καθιστά πικάντικες. Πρόσφατα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη διεγείρει ορισμένα νευρικά κύτταρα για την έκκριση ουσιών που δεσμεύουν τους υποδοχείς των νευροδιαβιβαστών που μεταφέρουν τα σήματα του πόνου.  Η καψαϊκίνη αναστέλλει παροδικά την ικανότητα των νευροδιαβιβαστών να μεταφέρουν σήματα πόνου. Με την είσοδό της στον οργανισμό η καψαϊκίνη προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την εμφάνισημιας αναλγητικής δράσης παρόμοιας με αυτήν της μορφίνης Παγκοσμίως θεωρούνται ως αφροδισιακή τροφή. Επίσης μια πιπεριά περιέχει μία πλήρη ημερήσια ποσότητα β-καροτενίου και σχεδόν το διπλάσιο των DRI’s για τη βιταμίνη C. Οι πιπεριές επίσης είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Επειδή παρατείνουν το χρόνο πήξης του αίματος, μπορούν να προλάβουν το σχηματισμό θρόμβων και να δράσουν προστατευτικά κατά της καρδιακής προσβολής και του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Η χρήση της καυτερής πιπεριάς συνιστάται για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και για την αποσυμφόρηση της αναπνευστικής οδού. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της επιπεφυκίτιδας και στην πρόληψη της βρογχίτιδας.
Πιπεριά καγιέν, πιπεριά ουγκάντα, πιπεριά τσίλι

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *