Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ

ΑΧΛΑΔΙΑ

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών  ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών μπορεί μάλιστα να επιφέρει σημαντική βελτίωση των επιπέδων LDL χοληστερόλης. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή  όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη τα οποία βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων .Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες C και Α βοηθούν στην προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον το αχλάδι είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα αχλάδια συγκαταλέγονται μεταξύ των λιγότερο αλλεργιογόνων από όλα τα φρούτα και, συνεπώς αποτελούν μία ασφαλή λύση για όσους πάσχουν από  τροφικές αλλεργίες. Φτιάχνουμε και ένα νόστιμο βιολογικό γλυκό και νηστίσιμο, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.

Θα χρειαστούμε: 2 μεγάλα bio αχλάδια κρυστάλια (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από κουκούτσια και ραντιζμένα με χυμό από ½ λεμόνι bio, για να μην μαυρίσουν-2 κουτ. σούπας bio ζάχαρη χρυσή.- 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά bio – λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο – 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο bio. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω τα κομμένα αχλάδια. Τα σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ρίχνω τα αμύγδαλα και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα αχλάδια να καραμελώσουν. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζω με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προεραιτικά λιώνουμε κουβερτούρα bio και περιχύνουμε τα καραμελωμένα αχλάδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *