Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά, Χοληστερίνη

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ



Τα αβοκάντο μπορούν να φαγωθούν σε σαλάτες, με λαχανικά, σε σάντουιτς ή και ολόκληρα σαν  φρούτα.
Ύστερα από μελέτη σε άτομα ηλικίας 21 – 70 ετών, που είχαν βάρος παραπάνω από το φυσιολογικό και κλήθηκαν να ακολουθήσουν διαφορετικές δίαιτες μείωσης κακής χοληστερόλης, η διατροφή που περιλάμβανε αβοκάντο καθημερινά, αποδείχτηκε ανώτερη, όσον αφορά την μείωση της χοληστερόλης. Η «κακή» χοληστερόλη (LDL) ήταν 13,5 mg/dL χαμηλότερη κατά μέσο όρο σε όσους κατανάλωναν μέτρια λιπαρά σε συνδυασμό με αβοκάντο, έναντι μείωσης 8,3 σε όσους έτρωγαν μέτρια λιπαρά χωρίς αβοκάντο και μείωσης 7,4 σε όσους κατανάλωναν χαμηλά λιπαρά χωρίς αβοκάντο. Επιπλέον, σε όσους έτρωγαν αβοκάντο καθημερινά, υπήρχε μεγαλύτερη μείωση στην ολική χοληστερόλη και στα τριγλυκερίδια του αίματός τους. 

Τα αβοκάντο έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος ενώ έχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Ειδικά η βιταμίνη Β6 βοηθεί και στην καταπράυνση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. 

Έξυπνο Tip: Nα συνοδεύεις το αβοκάντο με πηγή φολικού οξέος ή βιταμίνης C, όπως είναι τo λεμόνι, με σκοπό την πλήρη και ταχύτατη απορρόφηση του από τον οργανισμό.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *