Uncategorized

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.
ακτινίδια ώριμα
400 γρ.
ζάχαρη
3-4
σταγόνες λεμόνι
ελάχιστότατη
σκόνη βανίλια

Πώς το κάνουμε:


Καθαρίζουμε
τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.
Τα
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του
πουρέ.
Προσθέτουμε
1 φλυτζανάκι  καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη και τα
βάζουμε να βράσουν.
Το
αφήνουμε  να σιγοβράσει περίπου 10  λεπτά.
Όταν
αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα  κουτάλι να μείνει καθαρή η
μαρμελάδα.
Προσθέτουμε
τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε
αποστειρωμένα βαζάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *