Uncategorized

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Τι ακριβώς είναι η σπιρουλίνα
Ενδεχομένως
να την έχετε συνηθίσει σε μορφή χαπιού, στην πραγματικότητα, όμως, η
σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα
του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη
(μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis και το
φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε
μέταλλα – η Ελλάδα είναι μάλιστα μεταξύ των χωρών που παράγουν
σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες
θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της. Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι
πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ
περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA),
πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη
περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην
προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Χλωροφύλλη: το πιο βασικό συστατικό της
Όλοι
γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η χλωροφύλλη για τα φυτά και τα
θρεπτικά συστατικά τους – επιστήμονες μάλιστα την παρομοιάζουν με το
ανθρώπινο αίμα, με τη διαφορά ότι στο κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης
συναντάμε μαγνήσιο, ενώ στο ανθρώπινο αίμα σίδηρο. Οι ειδικοί τονίζουν
ότι η χλωροφύλλη βοηθά στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση των ιστών του
ανθρώπινου σώματος και λόγω του ότι η σπιρουλίνα αποτελεί μια καλή πηγή
της, παρουσιάζει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.
Πώς βοηθά τον οργανισμό μας
Πέραν
του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι έτσι δεν είμαστε
ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να μας προσβάλλει και να μας
ρίξει στο κρεβάτι, η σπιρουλίνα μας παρέχει πλήθος ευεργετικών για τον
οργανισμό μας δράσεων. Συγκεκριμένα:
-Έχει αντιοξειδωτικές
ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών
που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου.
-Μας αποτοξινώνει και διεγείρει ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος, απαραίτητα για την αποβολή των τοξινών.

-Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.-Δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας.
-Κάνει
καλό στην καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές
παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
-Μειώνει τις επιπτώσεις τις αρθρίτιδας.
-Αποτρέπει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
-Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
-Καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *