Υγεία & Ευεξία

ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η κανέλα Κεϋλάνης Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική σε ροφήματα, στον καφέ, σε γλυκίσματα. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιειθεί κατά του κρυλογήματος, της γρίπης, για προαγωγή καλής πέψης, για εντερική καντιντίαση, για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στο δημοφιλές μπαχαρικό λόγω κυρίως της επίδρασής του στην καταπολέμηση του διαβήτη. Επιστημονικές έρευνες και πειράματα έχουν αποδείξει την ικανότητα της κανέλας να μειώνει την αυξημένη γλυκόζη στο αίμα. Η ουσία MHCP της κανέλας, που ανήκει στις πολυφαινόλες, μιμείται την ινσουλίνη, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς ινσουλίνης και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη. Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών της ουσιών της η κανέλα δρα κατά των μεταβολικών διαταραχών, που επιδρούν στην αρτηριακή πίεση, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Είναι αντιμικροβιακή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης Εκτιμάται για τις θερμαντικές, αντισηπτικές της ιδιότητες.
Θρεπτική Αξία ανα 100γρ :

Ενέργεια 1327kj/317kcal
Λιπαρά 3,2γρ
Υδατάνθρακες 58γρ

Ίνες 53,1γρ
Πρωτεϊνη 3,9γρ
Αλάτι 10mg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *