Μεσημεριανό, Συνταγές

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

taliateles-maures2 κ.σ. ελαιόλαδo bio-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομ. bio – 400gr Πολτό Ντομάτας bio Green family – 1 πακέτο (500 γρ.) Ελληνικές ταλιατέλες χωρίς αλάτι ολικής bio – 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα bio – 2-3 φύλλα από φρέσκο βασιλικό – 1/2 μελιτζάνα bio, 1 κολοκυθάκι bio – Αλάτι, πιπέρι. Σε αντικολλητικό, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, τη μελιτζάνα το κολοκυθάκι (που τα έχουμε κάνει κυβάκια) για 2-3΄ περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό ντοματάς, το αλάτι και ½ φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε μπόλικο νερό. Βγάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για 1΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να είναι ζουμερά.  Σερβίρουμε αμέσως με  παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *