ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΙΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Παρασκευή σήμερα, προτείνουμε ένα νόστιμο παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο για το Σ.Κ. λίγο μπελαλίδικο αλλά η γεύση του θα σας αποζημειώσει: ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΒΙΟ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΙΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ.

Υλικά που θα χρειαστούμε:  7 μελιτζάνες φλάσκες βιολογικές, 3-4  πατάτες βιολογικές ελαφρά βρασμένες και κομμένες ροδέλες – 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο bio ή κιμά σόγιας για vegan – 1/2 κούπα λευκό κρασί – 1/2 κούπα μαϊντανό bio – 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό bio ψιλοκομμένο – 1 σκελίδα σκόρδο bio – 500 γρ. τριμμένη ντομάτα bio – 1 κ.σ. τοματοχυμό bio

Υλικά για τη Μπεσαμέλ: 800 γρ. γάλα bio – 100 γρ. κορν φλάουρ – 2 κρόκους αυγών βιολογικών – 1 κ.σ. βούτυρο bio – λίγο μοσχοκάρυδο – 1/2 κούπα παρμεζάνα bio – λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προεργασία: Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρισμένες πατάτες τις κόβουμε στη μέση, αδειάζουμε λίγο από το εσωτερικό τους, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε λαδόκολλα να ψηθούν στον φούρνο για 30 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, με 1/4 κούπα λάδι το κρεμμύδι έως να γίνει διάφανο. προσθέτουμε το σκόρδο, την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και τον κιμά. Αφήνουμε να ασπρίσει όλος ο κιμάς, σβήνουμε το μείγμα με 1/2 κούπα λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον μαϊντανό. Διαλύουμε τον ντοματοχυμό σε 1 κούπα νερό, τον ρίχνουμε στον κιμά  και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε ανακατεύοντας 1/2 κούπα λάδι. Ο κιμάς σόγιας μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο. Μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί καλά, ενώ έχουμε κρατήσει μία κούπα γάλα να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους δύο κρόκους χτυπημένους, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο ή το λάδι, και το 1/2 τυρί. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις μελιτζάνες και ανάμεσα τις πατάτες αλατισμένες, γεμίζουμε με τον κιμά τις μελιτζάνες και τις πατάτες και πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και  ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Αν θέλετε να το κάνετε τελείως vegeterian το γεύμα μπορείτε να βάλετε από πάνω αντί για μπεσαμέλ τριμμένη φρέσκια ντομάτα μπόλικη και αντί για παρμεζάνα parmezan flavor Καλή επιτυχία!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X