Βραδυνό, Καλοκαίρι, Μεσημεριανό, Συνταγές, Φρούτα & Λαχανικά

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΒΙΟ

σαλατα

Φτιάχνουμε καλοκαιρινή βιολογική σαλάτα στου σεφ για να στολίσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι με γεύση και υγεία. Θα χρειαστούμε 3 βραστά, σφιχτά αυγά bio – 250-300 γρ. ζαμπόν bio- 1/2 ή 1 αγγουράκι bio – 2-3 μέτριες ντομάτες bio – 1 μέτριο μαρούλι bio– 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα bio – 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα bio – 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΒΙΟ – λίγο αλάτι.

Σε σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες, το μαρούλι, το αγγουράκι ψιλοκομμένα αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζαμπόν, τα αυγά και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τη μισή μαγιονέζα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της σαλάτας την υπόλοιπη μαγιονέζα. Στολίζουμε τη σαλάτα του σεφ με λαχανικά ή  καρύδια και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Εύκολο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεϊνες και απόλυτα καλοκαιρινό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *