ΥΛΙΚΑ: 6 μελιτζάνες bio , κομμένες κατά μήκος σε μεσαίου πάχους φέτες – 8 Κολοκυθάκια bio – 6 πατάτες bio – 700 γρ. κιμάς σόγιας bio– 500 γρ. χυμός ντομάτας bio – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο bio – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο – ελαιόλαδο bio – 2 φύλλα δάφνης, 4 μπαχάρια, 1 ξυλαράκι κανέλας, μοσχοκάρυδο, αλάτι κ πιπέρι. Υλικά για vegan μπεσαμέλ: 100 γρ. λάδι bio- 100 γρ. αλεύρι μαλακό, 1 λίτρο γάλα σόγιας bio. Τοποθετώ σε μπολ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα περιχύνω με λάδι, τα αλατοπιπερώνω κ ανακατεύω. Τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω στους 200C γυρνώντας τες κ από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ βάζω σε άλλη κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τον μαγειρεύω κανονικά με τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι κ το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτω 4 κ.σ. λάδι κ αποσύρω από τη φωτιά όταν έχει πήξει η σάλτσα. Κατόπιν φτιάχνω τη μπεσαμέλ. Τσιγαρίζω το λάδι και πασπαλίζω με το αλεύρι. Ψήνω ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′. Ζεσταίνω το ρόφημα σόγιας σε χωριστή κατσαρόλα. Αδειάζω το χλιαρό ρόφημα σόγιας στην κατσαρόλα με το αλεύρι. Αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σε πυρέξ στρώνω τα λαχανικά, από πάνω τον κιμά, δεύτερη στρώση λαχανικών και τέλος ρίχνω τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζω με φρυγανιά τριμμένη bio kai c;hnv stoyw 200 βαθμούς για 45′ -60΄λεπτά.
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ VEGAN
18
Ιούλ