Uncategorized

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙ

O χυμός του
ροδιού είναι πλούσιος σε κάλιο που βοηθά το νευρικό σύστημα, φολικό οξύ που ενισχύει το ανοσοποιητικό και βιταμίνη Κ που διατηρεί υγιή τα οστά.
Έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το
πράσινο τσάι ή το χυμό πορτοκαλιού! Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες
προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών
που σχηματίζονται καθημερινά, μειώνουν τις καταστροφικές επιδράσεις της κακής
χοληστερόλης, προστατεύοντας τα αιμοφόρα αγγεία και γενικά το καρδιαγγειακό
σύστημα.

Το
ρόδι είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε θερμίδες (68 θερμίδες σε 100 γρ. καρπού) και
ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο, που σε σχέση με το νάτριο που είναι σχεδόν
μηδαμινό, θα βοηθήσει όσους έχετε οιδήματα και αυξημένη συγκέντρωση υγρών στο
σώμα να αποβάλλετε τα υγρά αυτά μέσω της διούρησης.

Άλλες
σημαντικές ιδιότητες του ροδιού είναι η μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης του
αίματος (έχει αποδειχτεί πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μειώνει την
διαστολική πίεση έως και 36% ενώ την συστολική μέχρι και 5%), προστασία από
εγκεφαλικές βλάβες, βελτίωση της στυτικής λειτουργίας στους άντρες, θεραπεία
χρόνιας διάρροιας, δυσεντερίας και αιμορραγιών καθώς και αντιμετώπιση
οστεοαρθρίτιδας.
Επίσης
καθαρίζει το δέρμα, βοηθά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης,
μειώνει τις ρυτίδες και προωθεί την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Για όλα αυτά
λοιπόν, αλλά και για την υπέροχη γεύση του, καταναλώστε χυμό και  καλή υγεία!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *